Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bron som fortsätter skörda lastbilar

Det finns många kända broar runt om i världen, men det finns en som är världsberömd som plockar skalpen på lastbilar på löpande band.

https://youtu.be/wfoEbIfm0cU

Vi har 

visat er bron förut, den i North Carolina i USA som med en fri passagehöjd på 3,56 meter skalperar lastbilar stup i kvarten. För bara några dagar sedan krävde bron sitt 102:a offer (som vi ser i filmen ovan) sedan april 2008. 102 lastbilar har alltså fläkts ovanpå eller rent av fastnat på mindre än åtta år. Det måste vara något av ett rekord.

En järnväg löper ovanpå bron som är ungefär 100 år gammal. Konstruktionen är för gammal för att anpassa till dagens standarder, och någon ny har man tydligen inte för avsikt att bygga. Inte heller kan man sänka vägbanan eftersom strax under denna löper tydligen stadens huvudledning för avlopp. I stället har North Carolina Railroad Company satsat på att markera brons låga höjd ordentligt med blinkande varningsljus, massor av skyltar och bommar lika låga som bron som ska den.

Trots alla varningar trotsar alltså mer än en lastbil i månaden brons låga höjd. De som bor i området säger att det dagligen kör lastbilar som passerar varningssignalerna men som hinner stanna innan det är för sent.

11foot8 bridge, eller 3,56-metersbron på svenska, är numera världsberömd med massor av filmer på nätet och den har till och med en egen hemsida

.Nedan bjuder vi på en kavalkad med offer som bron skördat genom åren.

https://youtu.be/xzkWTcDZFH0