Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bugatti Veyron i vattnet kan ge 20 års fängelse

För fem år sedan dök det upp en film där en Bugatti Veyron ränner rakt ner i vattnet. Nu visar det sig att det rörde sig om ett försök till försäkringsbedrägeri med 20 års fängelse som möjlig påföljd.

Kommer du ihåg den Bugatti Veyron som blev förstasidesstoff världen över hösten 2009? I samband med att bilen auktionerades ut 2011

 visade vi er filmen (se den nedan) där den exklusiva supersportbilen kör längs med en sjö i Texas för att plötsligt störta rakt ut i vattnet.Nu, efter rättegång, har det kommit fram att det rör sig om försök till försäkringsbedrägeri. Andy House är mannen som satt bakom ratten för fem år sedan. Han hade köpt bilen för en miljon dollar strax innan incidenten och samtidigt passat på att försäkra den till 2,2 miljoner dollar.Hans förklaring till varför han körde ner i vattnet var att en lågtflygande pelikan tvingade honom att väja. När han upptäckte att händelsen fanns på film ändrade han sin historia till att han tappade sin mobiltelefon och därmed tappade kontrollen över bilen.Men rätten tror inte på Andy Houses historia utan menar att han körde ut i vattnet med flit och att han lät motorn vara igång för att bilen verkligen skulle totalförstöras.Men det är inte allt. Hans försäkringsbolag har även stämt honom för att försöka sig på bedrägeri två gånger. Försäkringsbolaget hävdar att House har mutat en person för att denna skulle stjäla och sätta eld på bilen.Andy House anses av rätten vara skyldig till försäkringsbedrägeri och riskerar nu 20 års fängelse.

https://youtu.be/4NJmB1F2mdE