Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Barrett-Jackson Auction

Burt Reynolds Trans Am till salu

Flera av den nu bortgångne skådespelaren Burt Reynolds bilar ska auktioneras ut, bland annat en svart Pontiac Firebird Trans Am som är mer eller mindre identisk med den bil som kördes i Nu blåser vi snuten.

För ett par veckor sedan, den 6 september 2018, gick omtyckta Hollywood-skådisen Burt Reynolds bort vid 82 års ålder. Nu meddelar Burt Reynolds Institute for Film and Theatre, BRIFT, att flera av Reynolds bilar ska säljas på auktion, närmare bestämt på Barrett-Jackson-auktionen i Las Vegas redan nästa helg, den 27-29 september.

Foto: Barrett-Jackson Auction

En av alla bilar som går under klubban är en svart Pontiac Firebird Trans Am från 1978. Den är i princip identisk med bilen som Burt Reynolds körde i 1977 års stora filmsuccé Nu blåser vi snuten (Smokey and the Bandit). Originalbilen benämns som årsmodell 1977 men var i själva verket en 76:a, dock med detaljer från den kommande 77:an, bland annat fronten.

Foto: Barrett-Jackson Auction

Bilen som säljs har modifierats, efter Burt Reynolds direktiv, för att få den så ”filmkorrekt som möjligt”. Han passade samtidigt på att trycka in lite modernare teknik under skalet. Bland är bilen utrustad med en specialbyggd fyrväxlad automatlåda och modifierad V8:a på 6,55 liter (400 ci). Delar från Pontiac-specialisten Bulter Performance har använts. Dessutom har luftkonditioneringen moderniserats.På bilens handskfack finns Burt Reynolds autograf samt hans smeknamn från Nu blåser vi snuten, det vill säga ”Bandit”.

https://youtu.be/nZZPalUHlxc

En annan Reynolds-replika, av flera, som ska säljas nästa helg är en röd Firebird med svart eldfågel på huven. Den är gjord utifrån den bil han körde i filmen Hooper från 1978, där han spelade Sonny Hooper, en äldre stuntman som ville bevisa att han fortfarande kan leverera. Burt Reynolds började sin karriär som just stuntman.

Klicka här för att se Reynolds alla bilar på auktionen. I sökrutan skriver du ”Reynolds”.

LÄS MER: Fler fantastiska bilar som säljs