Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Campa med Mini – här är tre alternativ

Du kanske redan åkt på campingsemester i sommar? Eller planerar att göra det? I så fall har nu Mini tre alternativ – Clubvan Camper, husvagnen Cowley eller Countryman All4 Camp. Tyvärr är de inte till salu.

Camping hör sommaren till för många, men kanske är du inte helt vän vid tanken på att ha en stor husbil eller husvagn. I så fall kanske du kan få inspiration från de tre alternativ för camping som Mini nu visar.

Först ut är Mini Clubvan i campingutförande, Clubvan Camper kallad. Mini hävdar att bilen är världens minsta ”luxury camper van”, alltså lyxbetonad husbil, fritt översatt. Bakom de täckta sidorutorna finns nämligen sängplats för en person, tillsammans med ett litet utfällbart propankök och kylskåp. Bilen är också utrustad med GPS, tv och en extra värmare för att hålla temperaturen uppe under kalla nätter. Ett takfönster kan öppnas för ventilation. Minis designingenjörer har också låtit utveckla en handdusch, för att sköta hygienen vid övernattning på en avsides plats. Vattentanken är placerad under golvet.

Nummer två i Minis campingserie är husvagnen Cowley, som är namngiven efter Minis fabrik i Oxford. Fabriken tillverkade även de klassiska Austin Mini och firar i år 100 år som bilfabrik. Husvagnen har plats för två personer och har samma typ av utrustning som Clubvan Camper, om än i större form. Dessutom finns ett riktigt tvättställ, samt ett inbyggt solcellsladdat batteri med 230 volts-uttag.

Sist ut, och tuffast i övertecknads mening, är dock Mini Countryman All-4 Camp. Enligt Mini själva erbjuder man med denna övernattning i ”safaristil” för människor som åkt till en strand eller en festival. Lösningen är alltså en Countryman All-4, som försetts med ett uppfällbart tält, monterat på taket. Tältet rymmer två personer, som dessutom kan ta med sig sina cyklar på en cykelhållare. I övrigt är bilen standard, och tältet kan fästas på vilken modell som helst – en god gissning är att det kan komma att finnas tillgängligt i Minis tillbehörssortiment relativt snart.

Annars ska dock inget gå i serieproduktion, men kolla gärna igenom bildgallerierna nedan för att se lite simulerat friluftsliv från Minis pressavdelning.