Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cannonball Run på väg tillbaka!

En kultrulle är på väg att komma tillbaka i ny tappning. Snart kan vi kanske få se Cannonball Run på en bioduk eller en skärm.

Enligt bland annat Deadline Hollywood är filmserien Cannonball Run på väg att skakas till liv efter snart 30 år i dvala. Filmbolaget Warner Bros äger filmrättigheterna och sägs nu förhandla med manusförfattarna Thomas Lennon och Robert Ben (båda ligger bakom bland annat Natt på Museet-filmerna med Ben Stiller), som bland annat ligger bakom Natt på Museet-filmerna, samt regissören Rawson Thurber som regisserat bland annat Dodgeball.

Hur den nya filmen kommer att utspela sig återstår att se, men regissören har tidigare sagt att vi inte kommer att få se en film med Fast and Furious-effekter. Vi verkligen hoppas att det uttalandet fortfarande gäller.

Det har tidigare spekulerats om en modern uppföljare men det var bra många år sedan det var på tal.

Lamborghini var ett stående inslag i Cannonball Run-filmerna från 1980-talet.Lamborghini var ett stående inslag i Cannonball Run-filmerna från 1980-talet.Lamborghini var ett stående inslag i Cannonball Run-filmerna från 1980-talet.
Lamborghini var ett stående inslag i Cannonball Run-filmerna från 1980-talet.

Cannonball Run kom 1981 och fick två uppföljare, en 1984 och en 1989. Första är klart bäst med Burt Reynolds i huvudrollen, men även innehållandes storheter som exempelvis Roger Moore, Dean Martin, Sammy David Jr, Farrah Fawcett, Peter Fonda och en ung Jackie Chan. Uppföljaren från 1984 behöll många av de stora skådisarna, men filmen från 1989 bjöd på något helt nytt – och sämre, trots John Candy i huvudrollen.Vad många inte vet är att Cannonball Run från 1981 inte är originalet i filmgenren. Cannonball (utan Run i namnet) från 1976 var första filmen där David Carradine hade huvudrollen. Precis som de tre filmerna från 1980-talet spann 1976-utgåvan på den olagliga kust-till-kust-tävling som arrangerades i USA vid fem tillfällen under 1970-talet.Cannonball Run från 1981 heter i Sverige något så dumt som ”Mitt i plåten!”.Här en trailer från Cannonball 1976…

https://youtu.be/Xv6umg8UbQI

Och här trailern från Cannonball Run 1981…

https://youtu.be/j2hGFN8NlLQ

Och så ett klipp från Cannonball Run II 1985…

https://youtu.be/HDzfrjMdEp0

Och till sist lite från Cannonball Run 3 från 1989…

https://youtu.be/HdcIhqO6G9Y