Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081022-carlsson-ck63-s
081022-carlsson-ck63-s
081022-carlsson-ck63-s
081022-carlsson-ck63-s

Carlsson CK63 S – när C 63 AMG är otillräcklig

Köpt en C 63 AMG men har ledsnat på att allt för många runt innekrogarna kör samma kärra? Tyska Mercedes-specialisterna Carlsson har lösningen för dig – CK 63 S som ger dig 108 extra hästar.

Carlsson Autotechnik i tyska Merzig har ett gott öga till Mercedes bilar. Nu har de släppt ett tuningpaket till C-klassens vassaste vagn – C 63 AMG. Efter Carlssons handpåläggning har bilen döpts om till CK63 S. Det innebär att de 457 originalhästarna i den handbyggda V8-motorn på 6,2 liter har förökat sig och landar nu på 565 hästkrafter. Samtidigt har det maximala vridmomentet ökat från 600 newtonmeter, redan det mäktigt, till maffiga 685 newtonmeter. Medan originalbilen gör 0-100 km/h på långsamma 4,5 sekunder så behöver CK63 S bara 3,8 sekunder på sig för samma sprint. Toppfarten är elektroniskt begränsad för att ägarna inte ska köra för snabbt. Med plattan i mattan avstannar fartökningen när mätarnålen når 300 km/h.

Förutom att motorn uppgraderats med allt vad det innebär så har Carlsson självklart även jobbat med chassit för att få det att rimma med prestandan. Steglöst justerbar fjädring sörjer för både komforten och spänsten vid busigare körning. Carlsson rekommenderar ägarna att köpa till diffbroms för extra grepp och vassare kurvtagningar. Dessutom erbjuder de ägarna en ny uppsättning fälgar som håller nere totalvikten. De är 38 procent lättare än originalfälgarna från AMG och mäter 19 tum på höjden. En annan viktbesparande detalj är motorhuven. Den konventionella i plåt är ersatt av en i kolfiber.

Att det är en bil från Carlsson ska synas. Förutom att alla Mercedes-emblem är ersatta av Carlsson-diton har de bytt ut frontspoilern som utseendemässigt skiljer sig på få punkter jämfört med originalet. Baktill har en lite grövre vinge monterats. Båda dessa detaljer sägs göra en hel del för väghållningen och går att välja i antingen kolfiber- eller polyuretanutförande.

Inuti bilen kan du som ägare välja mellan en hel drös av tillbehör och förbättringar som gör din bil unik.

Så vad väntar du på? Skicka genast ner din C 63 AMG till Carlsson om du vill ha det där lilla extra.

Läs mer

Provkörningar

Test

TV-TV