Castagna Fiat 500L Living Tiberio – träig taxi på Capri

Korsa Fiat 500L med en lustjakt – och du har det som italienska karossbyggaren Castanga kommit fram till. Den märkliga 500L Living Tiberio ska gå som taxi på ön Capri.

Fiat 500L Living är kanske varken den snyggaste eller bästa bil vi provkört, men ändå beslöt sig italienska karossbyggaren Castagna (baserade i Milano) att det var det lämpliga grundmaterialet när man nyligen fick i uppdrag att utforma en ny taxibil till den italienska ön Capri. Namnet Tiberio är också taget med anledning av den romerske kejsaren Tiberius, som gillade att spendera tid just på Capri.

Nya Fiat 500L Living Tiberio ersätter i sin taxi-roll åldrande Fiat Marea, i en fyrdörrars cabrioletversion, som fram tills nu har använts på Capri. Till förändringarna som Castagna har utfört på Fiat 500L Living hör en förlänging bakom bakaxeln, med hela 54 centimeter, inredd i träfinish med öppet tak – klart inspirerat av båtinredningar. Utöver detta är även det välvda taket (som Castagna själva säger ska likna en delfin) nytt, liksom färgsättningen i vitt och azurblått.

Vad tycker du? Är Capris nya taxi snyggare än Fiat 500L Living i originaltappning?

Gammal och ny Capri-taxi. En förbättring?