Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
SEMA Chevrolet Camaro
SEMA Chevrolet Camaro
SEMA Chevrolet Camaro
SEMA Chevrolet Camaro Foto: © 2011 Isaac Brekken/General Motors. This image i

Chevrolet Camaro blir leksak på riktigt

På årets SEMA-show visar Chevrolet upp sitt samarbete med leksaksbiltillverkaren Hot Wheels. Bilen som på mässan är i full skala går att beställa – men bara i skala 1:64.

Det enda som skiljer pojkar från män är priset/storleken på deras leksaker går ett gammalt uttryck, som Chevrolet och Hot Wheels har tagit fasta på. Till SEMA-mässan i Las Vegas har de tagit fram en fullskalig Camaro som inspirerats av Hot Wheels leksaksbilar, och vice versa har Hot Wheels gjort en likadan bil i leksaksstorlek.

 Anledningen till customkonceptet på SEMA har sin grund i att en Camaro ingick i den ursprungliga produktlinjen från Hot Wheels 1968. Modellen har sedan funnits som reinkarnerad leksak för varje modell sedan dess.

 Klassiska Hot Wheels-detaljer som Spectraflame-lacken och Hot Wheels fälgar till leksaksbilarna har vuxit 64 gånger till en fullskalig Camaro.

 – Flera generationer av unga bilentusiaster har lekt med Hot Wheels’ Camaro-leksaksbilar medan de drömt om att köra dem på riktigt, så det här var en chans att förverkliga den drömmen, säger GM:s designchef Phil Zak i ett pressmeddelande.

 Under huven på SEMA-Camaron ruvar en 6,2 liter stor V8 som vanligtvis återfinns i Camaro SS, och grillen och frontläppen hämtas från värstingvarianten ZL1.

 På tal om Hot Wheels får du inte missa att se filmen på världens fetaste bilbana som du hittar här!