Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bo Zolland: Chevrolet Camaro 1968 custom
Bo Zolland: Chevrolet Camaro 1968 custom
Bo Zolland: Chevrolet Camaro 1968 custom
Bo Zolland: Chevrolet Camaro 1968 custom

Chevrolet Camaro från 1968 förädlas av svenske Bo Zolland

Bo Zolland har gjort det igen! Skapat en bil som skapar stort habegär. Denna gång är det en Chevrolet Camaro från 1968 som förädlats av Umeå-designern. Bilen ska ställas ut på Sema Show i Las Vegas i höst.

Det är inte första gången du kan läsa om och se på svenske Bo Zollands skapelser här på teknikensvarld.se. Vi har tidigare skrivit om hans läckert upphottade Volvo P1800, Saab V4, New Beetle, Volvo Amazon, hans norrländska hot rod 33-34 och nu senast Lyonheart K som är en modern tolkning av Jaguar E-Type, framtagen av Bo tillsammans med en annan svensk, nämligen Schweiz-baserade Robert Palm.

Chevrolet Camaro Rally SS 1968

Bo Zollands senaste skapelse har uppstått via ett beställningsjobb från USA. En kund ville ha den svenske bildesignerns färdigheter för att kunna ställa ut en iögonfallande bil på Sema Show i Las Vegas i oktober senare i år. Kundens önskemål var att ha en låg och racig Camaro utan att överdriva det, originalet ska lysa igenom. Grunden är alltså en Chevrolet Camaro, en årsmodell 1968 för att vara exakt.

Chevrolet Camaro 1968

– Vi har ändrat en hel del i karossen som har breddade och uppflyttade hjulhus, samt en liten vingform bakåt à la Mercedes SLS. Bakljusen är custom och bilen har fått ny front i två varianter samt diffusor bak, säger Bo Zolland till teknikensvarld.se.

 Bo påpekar att underredet ska byggas slätt och att front och andra detaljer exteriört ska fungera i farter upp till 280 km/h.

 – Bakdelen har jag dragit ut i överkant och höjt, för att slippa sätta dit en lös spoiler. Blev elegant tycker jag, säger Bo och vi är beredda att hålla med.

 Vad gäller chassikomponenter och drivlina kommer det mesta att plockas från Corvette årsmodell 2010. Kompressormatad LS3-V8, bromsar och fjädring bland annat.

 – Tanken är att prestandan ska bli motsvarande Corvettens, säger han till teknikensvarld.se.

 Går allt enligt planerna kommer Bo Zollands och hans företag Vizualtechs läckra Camaro att stå färdigbyggd i Las Vegas i höst där en massa styling- och tuningtokiga amerikaner förmodligen kommer att bli rejält imponerade.

 Vilken version av bilen är din favorit? Ta en titt i bildgalleriet nedan.