Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: chevrolet

Chevrolet släpar runt på 300 m² amerikansk flagga

Detta påhitt kvalar enkelt in under kategorin knepiga och onödiga rekord som ingen förstår vitsen med. En Chevrolet Silverado har erövrat en plats i Guinness World Records genom att dra en väldigt stor flagga 100 meter.

Flaggan är drygt tolv meter hög och drygt 24 meter lång. Den dras av en Chevrolet Silverado HD en sträcka på minst 100 meter utan att flaggan nuddar marken. Boom! Ett nytt rekord har slagits – världens största flagga att dras av ett fordon.

Varför? Ja, det undrar egentligen vi också. Men de får ju i varje fall oss att skriva om det, vilket väl är ett tillräckligt bra svar på frågan.

Chevrolet vill göra ett så patriotiskt försök som möjligt att visa upp vad deras nya 6,6-liters turbodiesel klarar av. Duramax-motorn levererar 445 hästkrafter och drygt 1200 Nm, vilket är att jämföra med de 395 hästar och dryga 1000 Nm som den utgående modellen bjöd på. Med denna effekthöjning ska en Silverado 2500 HD kunna göra 0-100 km/h på drygt sju sekunder. Men den egentliga frågan är väl hur lång tid sprinten till 100 tar med en nästan 300 kvadratmeter stor "stars and stripes" efter sig?