Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chris Evans säljer delar av sin bilsamling

Chris Evans, den nya programledaren för Top Gear säljer delar av sin mycket exklusiva bilsamling på auktion.

Radioprataren Chris Evans är som känt den nya programledaren för Top Gear. Likt sina föregångare är han även en äkta bilnörd och med djupa fickor kommer även en del exklusiva bilar.

Evans har bestämt sig för att auktionera ut en del av sin mycket exklusiva samling, totalt tretton bilar ska gå under klubban och de förväntas dra in cirka 9,3 miljoner pund, cirka 123 miljoner kronor. En rätt så rejäl slant.

Evans är troligen inte i behov av pengarna då han redan har en rejäl förmögenhet och det nya jobbet på Top Gear lär inte vara lågavlönat. Troligen säljs bilarna för att han helt enkelt vill ersätta dem med andra exklusiva klassiker.

Auktionen kommer att hållas under Goodwood Revival 12 september dit du som läsare kan följa med oss på Teknikens Värld.

Sex av de tretton bilarna är Ferraris, bland annat en 365 Daytona Spider som även är känd från Miami Vice, en 250 GT Lusso, 275 GTS Spyder och en replika av 250 SWB. Den exklusivaste är dock en 275 GTB från 1966 som värderas till mellan 35-39 miljoner kronor.

Övriga bilar i samlingen är bland annat en Jaguar XKSS-replika byggd av klassiska Lynx, Mercedes 280SL Pagoda och en Fiat 126 Abarth samt en replika på Chitty Chitty Bang Bang-bilen. Samtliga bilar kan du se i galleriet nedan.