Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Clarkson, Hammond och May återkommer tillsammans i nytt program

Tidigare Top Gear-trion Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May återkommer i ett nytt program, det har Clarkson bekräftat.

Det var i mars månad som Jeremy Clarkson stängdes av från sin tjänst som Top Gear-programledare efter att ha gett sig på en producent i samband med en inspelning. Därefter fick Clarkson sparken och hans radarpartners Richard Hammond och James May ville inte fortsätta sina programledarjobb.

Så sent som i förra veckan presenterades Clarksons efterträdare i Top Gear – Chris Evans.

Nu står det också klart vad Clarkson ska pyssla med framöver. För brittisk media har han nämligen bekräftat ett det blir ett nytt program, och att det blir tillsammans med kompisarna Richard Hammond och James May. Vad det är för program (bilar får vi hoppas) ska de informera om inom några veckor. Enligt rykten börjar programserien sändas tidigt nästa år, innan nya Top Gear börjar sändas i mars.

James May ska dessutom vara programledare för ett annat program kallat ”Building Cars Live”. Programmet sägs innehålla två 90-minutersavsnitt och kommer att spelas in i Minis bilfabrik i Oxford där tittarna får se hur en bil blir till. May kommer att leda programmet, som även det sänds nästa år innan nya Top Gear rullar igång, tillsammans med Kate Humble och Ant Anstead.

Jeremy Clarkson hävdar att BBC ville ha tillbaka honom som programledare för Top Gear. De ska ha frågat honom bara några dagar innan Chris Evans presenterades som hans efterträdare. Clarkson tackade nej då han anser att Top Gear för honom är ett avslutat kapitel.

BBC nekar dock till att de ska ha gett Clarkson ett erbjudande om att komma tillbaka.