Conti 4x4 Trophy – äventyret i Marocko dag 2

Teknikens Värld-prenumeranterna Håkan och Mats-Olof vann varsin plats iConti 4x4 Trophy. I andra delen av deras berättelse från resan förflyttas vi från Atlasbergens månlandskap till Saharas öken.

Teknikens Värld

"Conti 4x4 Trophy - Dag 2

Vår andra dag i Marocko och det är dags att bege sig från Atlasbergens karga stenlandskap och ut i Sahara. Resan över de sista bergspassen bjuder på fantastiska vyer över berg och sand men är speciella då endast en smal del i mitten av vägen är asfalterad. Detta leder till ett chickenrace varje gång det blir möte och en kamp om vem som ska ligga kvar på den asfalterade delen och vem ska vika av ut på den ojämna vägrenen. Vi konstaterar snabbt att lokalbefolkningen har mer is i magen än vi. Gång efter annan går vår Hummerkaravan (vi är 14 bilar) ut till kanten och låter fallfärdiga skruttbilar ösa på i den körbara mittremsan.

Landskapet förändras snabbt och temperaturen stiger tio grader så snart vi når sanden. Nu börjar navigationen bli än mer viktig. Bilarna släpps iväg med två minuters mellanrum och om vi kunde följa spår under gårdagen så måste vi nu ha koll på varenda liten instruktion för att komma rätt. Hur navigerar man mellan sanddyner när det enda att ta sikte på är… en annan sanddyn?

En av bilarna kör fast ganska omgående och i stället för att vänta in följebilen försöker hela gänget att dra loss bilen på egen hand, vilket leder till att den sjunker djupare ner i sanden. Men vi röjer inte identiteten i det här forumet. Det som händer i Sahara stannar i Sahara, och kör man inte fast har man inte kört hårt nog.

En hel dag i öknen avslutas med middag (kyckling) och övernattning i ett beduinläger. Solnedgången färgar himlen röd och vi drar oss tillbaka efter en lång dag."

Håkan Löfstedt, Gnosjö och Mats-Olof Johansson, Hudiksvall.

Läs del 1 av dagboken från Conti 4x4 Trophy via länken nedan.