Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Conti 4X4 Trophy – äventyret i Marocko dag 3

Det är sista dagen på Teknikens Värld-prenumeranterna Håkan och Mats-Olofs äventyrsresa i Marocko. Det blir en dag fylld av kyckling, höga berg och djupa avgrunder.

"Conti 4x4 Trophy - Dag 3

Vi vaknar tidigt av dieselaggregatets brummande. Det är sand precis överallt. I kläder och skor, i håret och i öronen. En del i teamet sov under bar himmel och har det nog ännu värre. Solen har inte gått upp men vi måste starta tidigt för att hinna tillbaka till Ouarzazate i tid. I dag är den sista men också längsta delsträckan.

Efter en kort körning i djup och tung sand kommer vi fram till den uttorkade sjön Iriqui. Här kan vi äntligen sträcka ut en aning och behöver inte fundera lika mycket på att navigera. Den gamla sjöbotten är jämn och vi får upp fart vilket är skönt.

Efter lunch (kyckling) är det dags för den sista sträckan som går på grusvägar över bergen tillbaka mot Ouarzazate. Många bilar ligger samlade nu och river upp stora mängder damm. Trots det och trots att vi sick-sackar oss över bergen med djupa avgrunder vid sidan av vägen går det fort. Våra guider jämförde sträckningen med Svenska Rallyt men vi är tveksamma till om man hittar så torra vägar bland bergen på hemmaplan.

Efter ännu en lång dag rullar vi in på hotellet och blir serverade middag (kyckling – igen). Vi sitter uppe en stund och pratar igenom vad vi varit med om. Svindlande vyer, skiftande natur och utmanande körning. Det har varit en upplevelse vi sent kommer att glömma."

Håkan Löfstedt, Gnosjö och Mats-Olof Johansson, Hudiksvall