Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100906-dacia-duster-cobra
100906-dacia-duster-cobra
100906-dacia-duster-cobra
100906-dacia-duster-cobra

Dacia Duster i tuffare kläder

Den rumänska nykomlingen Dacia Duster är en tämligen försiktig spelare i suvklassen. Det råder tyska Cobra Technology & Lifestyle bot på.

 Trots en byggkvalitet som kan ifrågasättas och bristande säkerhetsutrustning har Dacia Duster kommit som en frisk fläkt i lillsuvsegmentet. Dacia vill gärna framhålla Dusters terrängegenskaper men som Peo Kjellström kunde konstatera redan vid första provkörningen är Duster mest en asfaltsbil. Det vill tyskarna på Cobra Technology & Lifestyle fixa.

Cobra har tagit fram ett stylingpaket till Duster som är aningen annorlunda. De flesta stylingfirmorna slänger på stora fälgar och kjolpaket som gör bilarna näst intill okörbara, terrängkörning är oftast helt uteslutet. Cobra har valt en annan taktik. Deras paket till Duster gör faktiskt bilen mer terrängbetonad än tidigare. Förutom att slänga på stora plastsjok som skyddar fronten och baken erbjuder sig Cobra att montera en rejäl frontbåge i högglansigt rostfritt stål. Liknande arrangemang kan fås längs med sidotrösklarna. Som en sista touch får Duster ett kromat avgasrör.

Läs mer