Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Dartz Black Snake
Dartz Black Snake
Dartz Black Snake
Dartz Black Snake

Dartz Black Snake – lettiskt lyxmonster för Kina

Så här ser en Mercedes GL 63 AMG ut när lettiska Dartz har varit i farten. Black Snake heter modellen som ska säljas i Kina för att hedra ormens år. Bland lyxdetaljerna finns vi diamanter och – valpenis!

Dartz är en firma i Lettland som stylar, trimmar och bepansrar bilar. Deras senaste alster är Black Snake, en modell som ser ut att kunna vara bepansrad men som faktiskt inte är det. Black Snake är nämligen Dartz första icke-bepansrade bil någonsin. 

 Som bas har Dartz använt sig av Mercedes GL 63 AMG, men av den finns inte mycket visuellt kvar. Den minst sagt uppseendeväckande karossen består inte enbart av lackkulörer i svart och guld och kylarprydnader med diamanter. Den består även av aluminium byggd enligt Kapsula-principen, en teknik man använde sig av under första halvan av 1900-talet i Josef Stalins bepansrade bilar.

 Interiört flödar det av lyxattribut. Om man nu anser att läder från bland annat krokodil och orm, samt guld, diamanter och diverse olika träslag är lyxigt. Men det är inte allt. För att höja nivån till verklig lyx har man även använt sig av struts och valpenis (!) för att krydda insidan.

 Under huven sitter originalmotorn från GL 63 AMG kvar, det vill säga en dubbelturboförsedd V8 på 5,5 liter och 557 hästkrafter. Kopplad till en sjustegad automatlåda når motorns krafter ut till alla fyra hjul. 0-100 km/h sägs gå 4,9 sekunder, samma siffra som för donatorbilen.

 Om du nu har suttit och läst denna artikel och beslutat dig för att inhandla ett exemplar får vi lov att göra dig besviken. Dartz Black Snake är exklusiv för den kinesiska marknaden. Där får nyrika med känsla för bling-bling punga ut med motsvarande 6,5 miljoner kronor som är grundpriset.