Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DeLorean bygger rostfri cykel

DeLorean hakar på förra veckans nyhet om att Audi ska ge sig in i cykelbyggarsvängen och lanserar en alldeles egen hoj. Materialet blir såklart rostfritt stål.

DeLorean Motor Company finns faktiskt fortfarande, om än i något stympad form jämfört med 80-talets glansdagar. Numer bedrivs verksamheten från Texas för att tillverka delar och tillbehör till den klassiska modellen DMC 12 men vd:n för företaget Stephen Wynne har ännu en affärsidé –att bygga cyklar.

 Inspirationen kom efter ett samtal med vännen och cykelfantasten Marc Moore om att skapa en serie DeLorean-cyklar. Tre serier ska byggas och kommer heta DeLorean Anyday, DeLorean Speed och DeLorean Cruise. Först ut blir DeLorean Anyday.

 Cyklarna sätts samman av Sarto Antonio Racing Bicycles i Pianiga, Italien och har specialdetaljer som rem istället för kedja vilket ger högre toppfart och bättre tryck uppför backar. Fälgarna är målade i självlysande färg som lyser upp i mörker och ger säkrare cykling i skymning och mörker.

 Framgaffeln är i kolfiber och är väl tilltagen vilket tillåter att man byter ut de smala racingdäcken mot kraftigare diton. Skivbromsarna och navväxeln med elva växlar kommer från Shimano och styret kommer från Ritchey.

 Priset för DeLorean-cykeln landar på motsvarande 39 000 kronor.