Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dodge Charger ”Bullitt” med fin ägarhistorik till salu

Vad säger du om att ratta en Dodge Charger från 1969 som har Bullitt-modifierats? Dessutom har den ägts av ett par riktigt kända bilsamlare.

Till salu finns just nu en bil som många av oss har drömt om sedan barnsben – en svart Dodge Charger av 1969 års modell. Men just detta exemplar är inte vilken Charger som helst. Skådespelerskan Demi Moore köpte den nämligen under slutet av 1990-talet och gav den som present till sin dåvarande man Bruce Willis som har haft många olika muskelbilar genom åren. Die Hard-skådisen hade bilen i sin ägo i ungefär tio år innan han sålde den vidare till England.

I England stod en annan stor bilsamlare och tog emot bilen, nämligen Jay Kay (egentligen Jason Kay), grundare av och sångare i bandet Jamiroquai.

Inte nog med att Bruce Willis och Jay Kay har ägt detta muskulösa vrålåk. Bilen är nämligen Bullitt-specificerad, alltså anpassad för att vara likadan som den Dodge Charger som jagar Steve McQueen och hans Ford Mustang i den klassiska bilrullen Bullitt från 1968. Ett klipp från filmen ser du längst ned i denna artikel.

Jay Kay bredvid sin Dodge Charger ”Bullitt” som nu är till salu.

Och som grädde på moset ska bilen vara något alldeles speciellt i och med att Jay Kay spenderat nästan 300 000 kronor på att få köregenskaperna på topp och för att pressa mer ur motorn, en V8 på 8,2 liter som är kopplad till en trestegad automatlåda. Fler växlar behövde man inte på den tiden.

Läs också: Svensk Charger imponerar på Jay Leno

 Inte samma bakljus som på Chargern i filmen Bullitt. 1969 kom nämligen ljusrampen som vi ser här. Året innan, 1968, var det fyra runda bakljus. Fler bilder i galleriet nedan.

Skicket sägs vara i topp, både invändigt (helt original) och utvändigt, och speciellt långt har den inte rullat (6 564 mil). Man räknar med att få mellan 560 000 och 670 000 kronor för den – plus att köparen får betala skatt och avgifter. Åk till Silverstone Auctions Race Retro Classic Car Sale 2018 den 24 februari så kan du lägga ett bud

.

https://youtu.be/tRx8N7mJU9g