Dodge Charger laddad med 1 672 hk båtmotor

En ombyggd Dodge Charger från 1970 som har fått originalåttan utbytt mot en nio liter stor V8 från Mercury Racing. Ja, vi snackar om båtmotor och ja, vi snackar om 1 672 hästkrafter.

https://youtu.be/Ts0Z030mucc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En av de mest klassiska muskelbilarna från Amerika och från svunna tider är Dodge Charger. Speciellt generation två är det något visst med. Den hade som mest en enorm V8 på 7,2 liter, men stort kan alltid bli större. Eller, i det här fallet, enormt kan alltid bli mer enormt.

Vad vi ser här är Jay Leno där han i sitt Internet-baserade bilprogram får besök av en kraftigt modifierad Dodge Charger från 1970. Företaget som byggt om bilen, SpeedKore Performance, har ersatt originalmotorn med något av det vassaste från båtvärlden. De har nämligen klämt ned Mercury Racings omtalade 1650-motor på 9,0 liter. En maskin som med sina 1 672 hästkrafter och ett massivt maxvrid ofta kallas Godzilla.

Monterad i denna Dodge Charger Tantrum verkar maskinen lira lika fint på vägen som i vattnet. Jay Leno verkar inte vara besviken över provturen.

Vill du skippa Jay Lenos snack kan du spola fram till cirka 17.30 där provkörningen påbörjas. Värt att se – eller att lyssna på.