Don Johnsons Ferrari Daytona Spyder till salu

Nu kan du passa på att förvärva ett stycke tv-historia. Den Ferrari Daytona som Don Johnson rattade i Miami Vice är nämligen till salu för strax under 900 000 kronor.

Priset kan ses som ett "fyndpris" då endast 125 exemplar tillverkades och de flesta har nu en prislapp på uppåt sex miljoner. Denna bil är en av två som användes under de två första säsongerna av tv-serien och är inte som man kan tro en äkta Ferrari utan en kopia. Bilarna byggdes av Tom McBurnie som gjort sig ett namn på att bygga just Daytona-kopior. De baserades på Corvette C3 från 1980 med V8 på 190 hästkrafter, till skillnad mot en äkta Ferrari med V12 på 352 hästkrafter.

Serien blev en jättehit och Enzo Ferrari fick nys om att kopior användes. Han svarade med att stämma McBurnie för användning av Ferraris namn och design, och krävde att bilarna skulle tas bort från Miami Vice. Enzo erbjöd sig att donera två vita Ferrari Testarossa till serien på villkor att Daytonan skulle sprängas.

I första avsnittet av säsong tre sprängs en av bilarna när Sonny Crockett träffar en vapenhandlare som demonstrerar hur en stingermissil fungerar. I resten av serien användes de Testarossa som Enzo Ferrari donerat.

Just denna bil överlevde men lämnades åt sitt öde tills Volo Auto Museum upptäckte bilen och restaurerade den. Försäljningen ansvarar brittiska Car and Classic för.

https://youtu.be/NOzuoY9Blcg?width=575&height=353