Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Donald Trumps bilar

USA:s nye president kommer nog oftast ta plats flygplan eller i den specialbyggda bilen Cadillac One, men vad kör han privat?

I folkmun kallas den ”The Beast”, Barack Obamas specialbyggda Cadillac, officiellt döpt till One. Nu lär den bli nya presidenten Donald Trumps val… om han inte väljer något av sina privata fordon vill säga.

För längre resor väljer han antagligen sin privatjet av modell Boeing 757-200, som han ägt sedan 2011. Förmodligen det fordon i samlingarna som figurerat mest på bild. Väljer han att färdas i luften finns i samlingen även en Cessna Citation X liksom ett helikopteralternativ i form av en Sikorsky S-76.

Donald Trump pratar gärna om att göra USA bra igen. Kanske skulle han börja med sig själv genom att stödja den inhemska bilindustrin – han har nämligen en försmak för bilar från Europa.

Rolls-Royce är hans favoritmärke och i samlingen finns såväl en skräddarsydd Phantom från 2015 som samt en 1956 års Silver Cloud som är ombyggd för att efterlikna den första Rolls han ägde.

För snabbare färder kan han ta sin Mercedes SLR McLaren från 2003. Tidigare hade han både en Lamborghini Diablo och en Ferrari F355 från 1997 men den ena sålde han och den andra förlorades vid en skilsmässa.

2004 kunde han ses susa omkring i baksätet på en Maybach 62. Det var dock inte hans privata bil utan tjänstefordon under inspelningen av teveserien The Apprentice. Bilen var utlånad av generalagenten i och med introduktionen av modellen i USA.

Dock måste det där med Maybach ha satt sig i huvudet hos Donald då han i dag äger en Mercedes S 600 i Maybach-utföranade, en bil som vår egen Mikael Stjerna har levt i under ett dygn

Men nog finns det jänkare i garaget. En Tesla Roadster och en 2011 års Chevrolet Camaro i Indianapolis 500-utförande.

Donald Trump samarbetade även med Cadillac om att ta fram en limousine-serie med hans namn och fick då en guldfärgad Allanté i gåva.