Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dragkamp mellan Tesla Model X och Toyota Land Cruiser

Giganternas kamp. Erkänt duktiga Toyota Land Cruiser tar sig an uppstickaren Tesla Model X i en dragkamp av sällan skådat slag.

https://youtu.be/Pcn01JPAnpo

När en Tesla ställs mot en konkurrent brukar det vara mot en accelerationssnabb bensinbil för att avgöra vilken som är snabbast till 100 km/h eller kanske över 402 meter. Inte denna gång dock. Här får vi se en norsk dragkamp mellan 

Tesla Model X P90D med Ludicrous-läge och Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D.

Det är alltså en relativt ny och oerfaren elbil mot en mycket erfaren dieselbil som ofta höjs till skyarna för sina terrängegenskaper och till viss del även sin dragförmåga. Men de båda kombattanterna skiljer på fler punkter än sett till erfarenhet. Effekten och maxvridet är på totalt olika nivåer tack vare helt olika drivlinetyper och respektive bils syfte, prestandasiffrorna är därför också vitt skilda. Vikten är i detta fall till Teslans fördel, men båda är fyrhjulsdrivna även om tekniken är helt olika. Olika är också däcken. Teslan rullar på dubbdäck, Toyotas på dubbfritt. Fördel Tesla på den punkten med tanke på hur underlaget ser ut, eller? Det var för övrigt just på grund av däcken som denna dragkamp skapades. Toyota-ägaren hävdade nämligen att hans dubbfria däck är bättre under dessa förhållanden.

Nog snackat… låt oss se kampen i filmen ovan! Tesla Model X mot Toyota Land Cruiser.