Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mikkel Thomsager & Lamborghini

Drog på sig över 420 000 kronor i böter – på mindre än fyra timmar

Att semestra kan vara dyrt. Men oftast inte såhär dyrt. En brittisk turist lyckades nyligen dra på sig över 420 000 kronor i fortkörningsböter i Dubai – på 3,5 timme. Det skriver The National.

Mellan klockan 14.30 och 18.00 den 31 juli ska inte mindre än 33 fartkameror ha fångat 25-åringens vansinnesfärd i en hyrd Lamborghini Huracán.

Enligt tidningen The National visar en lista från polisen i Dubai att britten kört i över 200 kilometer i timmen vid minst tolv tillfällen. Som mest ska 25-åringen ha kört i 241 kilometer i timmen.

Men fortkörningarna har också ett pris. I det här fallet uppgår bötesbeloppet till saftiga 424 000 kronor.

Frågan är bara vem som ska betala jättesumman. I Förenade Arabemiraten är det nämligen bilens registrerade ägare som är skyldig att betala bötesbeloppen – även om bilen varit uthyrd till en turist. Den brittiska turisten skulle med andra ord i praktiken kunna lämna landet och därmed undvika jätteboten eftersom det är hyrbilsfirman som på papperet äger Lamborghinin.

Det finns dock en hake: hyrbilsfirman tog brittens pass i pant när han hyrde bilen – och de är av förståeliga skäl inte jättesugna på att lämna tillbaka det innan britten betalat de 424 000 kronorna.

Huracánen ska än så länge inte vara återlämnad. Dödläge med andra ord.