Mercedes SLR McLaren 999 Red Gold Dream

Drömbil till salu för 75 miljoner kronor

Vill du ha en minst sagt unik och uppseendeväckande, men samtidigt oerhört ful bil har du nu din chans. Schweizaren Ueli Anliker säljer sin älskade Mercedes SLR McLaren som är modifierad i guld. Pris: blygsamma 75 miljoner kronor.

Det finns en schweizisk designer vid namn Ueli Anliker som måste lida av det vi kallar storhetsvansinne. Eller vad säger du om hans röda supersportbil Mercedes SLR McLaren som du kan se på bild här?

 Bilen införskaffade han för tre år sedan och det tog inte lång tid innan han hade stylat den efter eget tycke och smak. Bilen, som han av förklarliga skäl döpt till 999 Red Gold Dream, kan man minst sagt säga sticker ut en aning.

 Under huven sitter originalmotorn kvar, en V8 på 5,5 liter som har trimmats lite smått. Men för att verkligen göra skäl för den hemmagjorda modellbeteckningen vill Ueli Anliker trimma bilen till 999 hästkrafter innan överlämninge till den nya ägaren.

 Övriga delar av modellnamnet syftar på att bilen är röd och att den är fullproppad med guld i 24 karat. Dessutom pryder 600 ädelstenar insidan. Eftersom rött är färgen som gäller är det rubiner och inte diamanter som schweizaren har satsat på.

 Inte undra på att killen vill ha mycket för bilen när den nu är till salu för knappt 75 miljoner kronor. Till och med karossfärgen är svindyr. Den innehåller fem kilo guld värt över två miljoner kronor. Färgen har lagts på i 25 lager.

 Det har tagit 35 hantverkare över 30000 arbetstimmar (vilket är detsamma som nästan 3,5 år) att få denna Mercedes SLR McLaren att se ut som den gör.

 Förutom att allt från fälgar och ändrör till instegslister och lamphus är i guld ska det också tilläggas att Ueli Anliker har låtit installera två sensorer som känner av förbipasserande. Vid behov säger bilen till nyfikna att hålla sig undan. Tillsammans med dess anskrämlighet borde det vara nog för att hålla guldfebriga personer borta.

 Är du svag för guld och juveler och samtidigt gillar att synas kanske detta är något för dig. 75 miljoner kronor som sagt, så det är bara att skriva ner en lottorad med joker inför helgens dragning och hålla tummarna.

 Varför den schweiziska designer säljer sin bil berättar inte historien. Kanske har han gått en kurs i smak?