Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ekorre fyllde bil med ekollon

En kusin till Piff och Puff har varit i farten med att fylla en bils många hålrum med ekollon. Bilen blev svårväxlad.

Britten Andrew Wilkins tog sin flickvän på en fem veckor lång semesterresa i Asien över jul. Bilen lät han stå hemma på uppfarten hos flickvännens föräldrar. Inget konstigt med det. Men när de kom hem efter semestern märkte han att växelspaken var extremt trög och det var svårt att lägga i en växel. Märkligt tyckte Andrew Wilkins eftersom han visste att bilen inte rört sig en meter under de fem veckorna han och tjejen var bortresta.

Han åkte till en lokal verkstad och av någon anledning öppnade handskfacket just då. Där möttes han av något som är svårt att föreställa sig på förhand. Handskfacket var fyllt av ekollon. Han letade vidare och såg att det hade gnagts hål i ljudisoleringsmaterialet utmed bilens torpedvägg och att alla hålrum som blottats var fyllda med fler ekollon. Till sist såg han att växellådstunneln även den var fylld av den för ekorrar så smaskiga nöten. Växellänkaget hade alltså knappt med utrymme för att röra på sig.

Slutet gott, allting gott… men Andrew Wilkins säger sig känna sig lite taskig mot ekorren eller ekorrarna som lagt ned så mycket möda på att samla ihop mat inför vintern.