Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla

Elon Musk har vittnat i ”pedo guy”-skandalen

Elon Musk har hyllats för succén med nya pickupen Cybertruck. Men den här veckan skapar han rubriker av en helt annan anledning. Musk har vittnat inför domstol i Los Angeles angående stämningen han fått på sig av britten Vernon Unsworth, som Musk kallade ”pedo guy”.

Det är den gamla Twitter-skandalen från juli 2018 som nu fått nytt liv tack vare domstolsförhör i Los Angeles. Britten Vernon Unsworth har stämt Elon Musk efter att Elon på mikrobloggen Twitter kallat Unsworth för ”pedo guy”. Anledningen till tweeten var att Unsworth tackade nej till Elon Musks erbjudande om att sända en miniubåt för att rädda det fotbollslag som fastnade i en grotta förra sommaren.

Unsworth sa i en intervju med CNN att Elon Musks erbjudande var ett pr-trick och att Musk kunde ”stoppa upp sin ubåt där det gör ont”. Det var efter den intervjun som Musk kallade Unsworth ”pedo guy”.

Både Elon Musk och Vernon Unsworth har förhörts av domstolen där sistnämnda menade att hans ord rörde själva ubåten och inte Elon Musk. Britten ville inte heller be om ursäkt för sina ord i intervjun.

– Jag vet inte hur jag ska be om ursäkt, det var min åsikt då och jag står för den, sa Unsworth i rätten till Elon Musks advokat.

Elon Musks första tweet i ämnet förra sommaren ifrågasatte Vernon Unsworths roll i själva räddningsarbetet. I den andra tweeten skrev Musk ”förlåt pedo guy du bad om det”. I en tredje tweet skrev Musk ”jag slår vad en signerad dollar att det är sant”.

MISSA INTE: Teslas fyrhjulsdrift är grym

Unsworth hävdar att Musks tweets skadade hans rykte och att han nu ansågs vara en pedofil och lögnare. Musk advokater hävdade å sin sida att Unsworth i själva verket profiterat på historien och att hans rykte var obefläckat.

Elon Musk å sin sida har bett Unsworth om ursäkt med förklaringen att han när han hörde intervjun i CNN var utarbetad och trött och reagerade instinktivt. Musk sa i rätten att han inte trodde att Unsworth var pedofil.

För att vinna behöver Unsworth slå fast att han blev lidande av Musks ord att Musk var oaktsam när han skrev på Twitter. Han behöver däremot inte bevisa att Musk agerade med illvilja.

Elon Musks twittrande har ett antal gånger oroat Telas investerare och med 29,9 miljoner följare på sociala medier anses Elon Musk ha stor makt och han är en betydande publicist.