Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Silverstone Auctions

Eltons Johns Ferrari Daytona på auktion

En röd Ferrari Daytona i superskick men med ratten på ”fel” sida, kan det vara något? Ja, om musikern Elton John ägt den!

Är en röd Ferrari din drömbil? En 365 GTB/4, även känd som Daytona, rent av? Då kan denna 72:a vara något för dig. Att den hör till de 158 tillverkade med ratten på ”fel” sida kan du nog ta när du ser bilens förste ägare – musikern Elton John.

Foto: Silverstone Auctions

1973 var ett toppenår för Elton John. Plattan ”Goodbye Yellow Brick Road” blev en succé och kom att säljas i över 30 miljoner exemplar, men detta var även år då han köpte sin första Ferrari. Bilen är den på bilderna här och som nu kan bli din då den snart ropas ut av Silverstone Auctions.

LÄS MER: Bilar till salu

Bilen är lackad i färgen Rosso Chiaro och klädseln, renoverad 2017, är i svart originalkulör. Den har rullat motsvarande 13 000 mil sedan den registrerades den 3 augusti 1972. Förutom musikern, som ägde bilen 1973 till 1975, har den bara varit i entusiasters ägo – en av dessa hade bilen under 16 års tid.

Foto: Silverstone Auctions

Daytonan har alla papper i ordning, har originalmotor och växellåda kvar och historiken är glasklar.Silverstone Auctions räknar med att bilen går för mellan 425 000 och 475 000 pund (5,1 till 5,7 miljoner kronor) vilket faktiskt är lägre än de 551 250 pund (cirka 6,6 miljoner kronor) som bilen gick för hos samma auktionsfirma för två år sedan.Men klubban har inte fallit än – den gör så den 21 september.Medan du funderar på saken kan du kolla in klippet från Top of the Pops där Elton John spelar titelspåret från ovan nämnda album.

https://youtu.be/a2MYQr6a4O0