Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

En liten semesterlösning

Nyp dig i armen för semestertider lurar faktiskt runt hörnet. Här är en lösning för dig som gillar att sova i tält och kör Mini Coutryman.

Har du stora semesterplaner men en liten bil? Om det är en Mini Countryman du äger bör du läsa lite extra noga här. Nu finns nämligen ett skräddarsytt tält att montera på dess tak. En bra lösning om du vill lämnas i fred av vilda djur och vingliga festivalbesökare.

Det är den italienska tältfirman Autohome som tillsammans med Minis designavdelning plockat fram lösningen som nu finns att köpa för 2 800 euro, vilket motsvarar närmare 27 000 kronor.

För de pengarna får du övernattningsmöjligeheter för två personer på din bils tak. Utrymmet är 210 centimeter långt och 130 centimeter brett och mäter 94 på höjden. När tältet inte används fälls det ner i en takbox och är då 33 centimeter högt.Inga ingrepp behövs på din Mini då lösningen skruvas direkt på bilens takrails, vilka är standardmonterade på modellen. Tältet (och boxen) finns i färgerna svart eller vitt och väger 58 kilo. Tältet har två dörrar och fönster med myggnät. LED-belysning och hopfällbara stege i aluminium ingår i priset liksom madrass och kuddar.På filmen nedan visar Autohome hur tältet fungerar. Om du inte har någon Mini Countryman behöver du inte hänga läpp, tillverkaren har en rad olika tält som passar olika bilmodeller.

https://youtu.be/XZgQzQEuChU