Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Extrem flygtur med liten bil i rondell

Ännu en bilförare som använder en rondell som avfyrningsramp.

Det var inte många veckor sedan vi senast såg en bil stiga till väders efter att föraren missat en rondell. Då var det en BMW M4 Coupé i USA som fick oss att hoppa till av förskräckelse

.Denna gång rör det sig om en mindre och inte alls lika motorstark bil. Men en Suzuki Swift i Polen flyger tydligen minst lika bra.Filmen nedan är från påskdagen, det vill säga i söndags. Föraren, en 41-årig man, körde i riktning mot staden Pabianice i centrala delarna av landet. I hög fart uppmärksammade han inte rondellen som får anses vara både hyfsat stor och väldigt synlig.

https://youtu.be/Dv8vVU2bEh0

När bilen slog i kantstenen tog den en ny riktning – uppåt. Som vi ser på övervakningskameran blev flygturen något i hästväg, det vill säga hög och lång.Bilen och föraren flög över ett monument av påven för att sedan landa på en byggnad inne på en kyrkogård. Och som vi ser på bilden nedan är det inte mycket kvar av Suzukin. Ett under att föraren överlevde.Brandkåren kom till platsen och fick klippa ut föraren som enligt uppgift luktade alkohol.