Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fejkad vägspärr mitt i natten! Hade du vågat stanna?

Här ser vi en ”vägspärr” mitt i ingenstans, mitt i natten. Allt är mörkt och fram kommer en skum person höljd i dunkel. Vad hade du gjort om du hade råkat ut för detta?

https://youtu.be/ClPZINVp0y8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Strax efter midnatt för fyra dagar sedan körde en bilist längs med betalmotorvägen New Jersey Turnpike i nordöstra USA. Hans kamera monterad på instrumentbrädan fångar framfarten som plötsligt måste stannas upp på grund av en ”vägspärr”.

Han rullar sakta fram mot de utplacerade konerna där en mörk bil står intill vägen. Ur mörkret dyker en mörkklädd person upp som tydligt visar att han inte vill att bilen passerar. Bilisten i bilen stannar till och frågar vad som pågår och om han kan hjälpa till med något. Då stoppar den skumma personen ner ena handen i fickan. Det får bilisten att reagera. Han kör hastigt därifrån.

Dagen efter skrev delstatspolisen i New Jersey på sin Facebook-sida att flera personer hade rapporterat om den mystiska vägspärren. En polispatrull skickades ut till platsen och påträffade då två personer i samband med den Chevrolet Lumina som stod vid vägkanten. Den ena killen, en 37-åring, var påverkad och väntar därför påföljder. Den andra killen, en 36-åring, visade sig vara dömd tidigare och dessutom efterlyst. Så vad som väntar honom behöver vi knappast gissa.

Polisen noterade också att deras bil hade slut på bensin och att de därför hade stannat. Utan att veta om avsikten med vägspärren var att oskyldigt be om hjälp eller med annan, hemskare avsikt, säger polisen att de båda killarnas agerande var olämpligt och farligt. Händelsen är under utredning och ytterligare påföljder är troliga.

New Jersey-polisen uppmanar nu bilister som råkar ut för motsvarande situationer att lämna platsen så snabbt och säkert som möjligt och därefter ringa 9-1-1 (112 i Sverige och övriga Europa).

Vad hade du gjort om du hade kommit till en sådan mystisk vägspärr? Stannat, gått ut och frågat vad sjutton de sysslar med eller i lugn och ro kört vidare? Kanske du hade gasat på en som en galning för att få komma hem och byta underkläder? Berätta för oss med en kommentar nedan.