Ferrari 458 Italia Twin Turbo mot Lamborghini Aventador LP 700-4

Ferrari 458 Italia Twin Turbo mot Lamborghini Aventador LP 700-4

Italienmöte – en hingst mot en tjur. Tjuren är normalt snabbare och brutalare, men med ett dubbelturbosystem från Underground Racing i hingsten har tjuren inte mycket att sätta emot.

Det är verkligen på modet att ställa olika supersportbilar mot varandra för att se vilken som är snabbast rakt fram.

 Nu finns det ytterligare en sådan jämförelse att beskåda på film, och återigen är det högst ovetenskapligt genomfört men är ändå mycket intressant och underhållande att se på.

 Det är Underground Racing som gillar att trycka ned dubbelturbosystem i olika bilar som har lagt ut ett klipp där deras Ferrari 458 Italia Twin Turbo med lätthet drar ifrån brutala Lamborghini Aventador LP 700-4.

 Normalt är Aventador med sina 700 hästkrafter och fyrhjulsdrift Ferrarin övermäktig. 0-100 km/h på 2,9 sekunder jämfört med Ferrarins knappa 3,4 sekunder (har dock uppmätts till 3,1) och 0-200 km/h på hypersnabba 8,9 sekunder, det vill säga halvsekunden snabbare än Ferrarin. Effektskillnaden är ju hyfsat stor, bakhjulsdrivna 458 Italia har ”endast” 570 hästkrafter men väger i gengäld ett par hundra kilo mindre.

 Men med Underground Racings dubbelturbosystem har också Ferrarin 700 hästkrafter – på drivhjulen! Alltså är den helt plötsligt övermäktig Aventadoren som har sina 700 hästar uppmätta på vevaxeln. Skulle man mäta Ferrarins effekt på vevaxeln skulle det sannolikt handla om 850-900 hästkrafter, kanske mer.

 Nog snackat om siffror, nu fokuserar vi i stället på videoklippet där vi får se 458 Italia Twin Turbo dra ifrån Aventador LP 700-4 vid rullande start. Film nummer två nedan är en bonusfilm där vi får se och höra Ferrarin ännu lite mer. I bildgalleriet kan du beskåda Underground Racings hantverk på närmare håll.

 Nu väntar vi bara på att Underground Racing ska trycka in ett dubbelturbosystem i Aventador. Det kommer snart.

https://youtu.be/Tlvo5hzWlyc?width=575&height=353https://youtu.be/V7Yvt5Tz-2c?width=575&height=353