Ferrari-ägare stämde stad för potthål och vann

En ägare av en Ferrari 458 Italia körde ner i ett potthål och förstörde delar av bilen. Han stämde staden där det inträffade, och domstolen gav honom rätt. Över 100 000 kronor ska betalas ut till honom, pengar som han ska låta gå till välgörenhet.

Det var i maj förra året som Ferrari 458 Italia-ägaren Scott Nicholas körde sin italienska supersportbil i engelska Peterborough. Plötsligt small det till när sidokrockkudden på passagerarsidan blåstes upp och bilen samtidigt for över på motsatt sida av vägen, dock utan något möte.

Scott Nicholas undrade vad sjutton han hade gjort, men blev strax därefter förvånad över vad som låg bakom det inträffade. Ett potthål i vägen var orsaken.

Potthålet orsakade kraftiga skador. Krockkuddens explosion skadade interiören till ett belopp av 66 000 kronor och ena fälgen var bara att kassera. 33 000 kronor kostar en ny. Utöver det krävdes omjustering av hjulupphängningen som även det kostade en bra slant.

Scott Nicholas stämde staden Peterborough för att de låtit ett så pass kraftigt potthål vara utan åtgärd. I domstol gjorde stadsfullmäktige allt för att slå ifrån sig ansvaret och slippa betala för skadorna. De till och med hävdade att supersportbilar inte borde få köras på vanliga vägar.

Men domstolen gav Scott Nicholas, som tar ut sin Ferrari på korta rundor bara ibland, rätt. Drygt 110 000 kronor ska staden Peterborough betala till honom.

Scott Nicholas är nöjd med utgången.

– Det handlade aldrig om pengarna, det var en ren principsak, säger han och berättar att pengarna ska han skänka till välgörenhet.

https://twitter.com/thus_spake/status/846232935808352256