Ferrari-ägare vill att du betalar hans kraschade bil

Köpte en dyr Ferrari 458 Speciale, kraschade den på Nürburgring. Reparationskostnaderna landade i miljonklassen, en summa som du har chans att pröjsa av tillsammans med andra.

Det var i april tidigare i år som en förare kraschade svårt med 2,7-miljonerkronorsbilen Ferrari 458 Speciale på Nürburgring. Som vi ser på bilderna blev bilen illa tilltygad, vilket också märktes när notan för att reparera den kom – nästan exakt två miljoner kronor. Saftigt.Om ägaren har råd till reparationen eller inte vet vi inte, det enda vi vet är att ägaren har startat en insamling på nätet för att låta andra betala reparationskostnaderna. Låter det som en fair deal? Knappast! Men man får faktiskt något i gengäld, kolla filmen här.

https://youtu.be/x74oIqJj4HU

Som du ser vill ägaren sälja ytor på bilens kaross, när den är reparerad, för motsvarande 33 kronor per kvadratcentimeter. På ytan man köper kan man placera egentligen vad som helst, men ens porträttbild är det som efterfrågas. Din bild sägs sedan, tillsammans med andras bilder, synas för över 5 000 personer – varje dag. Hur har de räknat på det där? Bilen ska tydligen agera pendlarbil i en miljonstad varje dag, eller?

Kasst, kanske du tänker? Men vänta, du får mer. Du får nämligen även fri entré till ”Ferrari Revival Festival”, ett speciellt party vid Nürburgring för den kraschade bilens skull. Din entrébiljett? Ditt porträtt på bilen, förstås.På festen ska det hållas en tävling där en lycklig vinnare får köra den reparerade Ferrarin under fyra veckor, inklusive fri försäkring och bensin för 200 mil.Detta är The Million Dollar Homepage* i ambulerande reinkarnation. Tänker du slå till?Här nedan ser du filmerna från april, dels körningen innan kraschen och dels när kraschen precis har ägt rum.

https://youtu.be/ZbqQ7rIYOuohttps://youtu.be/uue7_GUsz4c

* The Million Dollar Homepage var en sajt på Internet som dök upp under 2005. Det var en student som sökte finansiärer till hans utbildning. Han sålde en miljon pixlar på en hemsida för en dollar per pixel. Ett halvår senare hade han lyckats sälja alla pixlarna och hade därmed fått in en miljon dollar, då motsvarande ungefär 8 miljoner kronor, samma som i dag. The Million Dollar Homepage finns fortfarande uppe på nätet, du finner den här. Flera försökte senare kopiera framgångskonceptet att sälja pixlar på nätet, det fungerade dåligt.