Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fick inte köpa LaFerrari-cab - stämmer Ferrari

En Ferrarisamlare vid namn Preston Henn fick inte tag i en av de få Ferrari LaFerrari-cabrioleterna (som troligtvis kommer heta Aperta) som ska byggas och stämmer nu tillverkaren för att ha skadat hans rykte som Ferrari-samlare.

Ferrari LaFerrari (Aperta) presenterades för ungefär en månad sedan och det bekräftades redan då från Ferraris håll att alla exemplar var sålda. Vissa blev mer upprörda över detta än andra. Preston Henn, en Ferrarisamlare, tyckte sig ha rätten till ett exemplar och skickade en check på en miljon dollar och en kärleksförklaring till märket till Sergio Marchionne själv. 

Trots den fina gesten fick han senare tillbaka checken med ett meddelande som förklarade att alla bilar redan var sålda. Preston blev verkligen inte glad över detta och stämmer nu biltillverkaren på över 75 000 dollar för att ha skadat hans rykte och skämt ut honom. Han vill dessutom att det hela tas upp i domstol.

Frågan är om det är den bästa idén att stämma en biltillverkare vars bilar du samlar på? Troligtvis inte, och speciellt inte om du förväntar dig att bli personligt utvald till att köpa exklusiva modeller i begränsad upplaga.