Fickparkeringsrekordet: Så tränade de

Han Yue lyckades tidigare i år slå världsrekordet i fickparkering genom att sladda in sin Mini med 15 centimeter till godo. Vi har filmen på hemligheten bakom tricket.

Att slå världsrekord i fickparkering är underförstått ingen lätt bedrift, särskilt inte med tanke på den superkorta luckan på 15 centimeter till bilen bakom och framför. Efter att ha övat med ett par lyckade försök med det tidigare rekordet på 22 centimeter till godo sänkte föraren Han Yue avståndet gradvis tills att bara 15 centimeter återstod.

 Till sin hjälp hade föraren Han Yue en Mini Cooper Chinese Job Edition. Även om det på film ser lekande lätt ut ligger det en hel del träning bakom –de första reporna gjordes med vägkoner tills att sladdtricket satt säkert nog innan man vågade byta ut konerna mot riktiga bilar.

 Ytterligare lite träning, några stötfångare och en rad däckuppsättningar skulle krävas innan Yue kunde hämta hem världsrekordtiteln, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på det konstant varierande underlaget.

https://youtu.be/wabJKUv0MNI?width=575&height=353