Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

FILM: Hur du bygger en Bugatti Veyron i papper

Gillade du klipp-och-klistra-pyssel som barn? I så fall har vi ett förslag på fritidssyssla. Gör som denna kille och bygg dig en egen Bugatti Veyron, i papper!

Tillhörde du de barn som gillade att klippa och klistra när du var liten? Typ göra märkliga julprydnader av gamla tolettrullar eller klippa ut födelsedagskort och limma ihop olikfärgade pappersbitar? Killen i denna film, vid namn Taras Lesko, verkar ha tillhört denna kategori barn i yngre år. För att råda bot på besvikelsen när matematik och språk kategoriserades som viktigare kunskap i skolan har han nu gjort det som vi kan se på filmen nedan. Han har gjort sig en Bugatti Veyron, helt i papper!

För att bygga den 76 centimeter långa skalenliga modellen av krävdes, enligt byggherrens uppgift, 159 olika delar urklippat ur sammanlagt 44 olika pappersark. Resultatet får man säga är häpnadsväckande. Är du nu själv sugen på att klistra ihop en egen Veyron har Lesko varit hygglig och lagt upp både alla delar och tillhörande instruktioner som dokument på sin hemsida, som du hittar via länk under filmen nedan.

https://youtu.be/ZA1cxKVaads?width=575&height=353

Bugatti Veyron i papper, delarBugatti Veyron i papper, instruktioner