Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

FILM: Snacka om änglavakt

Att som polisman stoppa en bil på motorvägen och behöva gå fram till denna när trafiken susar förbi i filen bredvid. Usch, ingen höjdare. Floridapolisen i detta filmklipp hade maximal änglavakt.

Det var i torsdags för knappt en vecka sedan som motorvägspolisen Daniel Morley stoppade en bil i Florida. När han hukade sig ned på förarsidan och pratade med bilisten i den stoppade bilen susade övrig trafik förbi precis bakom hans rygg. Livsfarligt.

 Precis när poliskonstapel Morley rätar på sig får han i periferin syn på en bil som är på väg över till vägrenen i full fart. Daniel Morley reagerar snabbt och drar in rumpan och på så viss touchas han bara av bilen som passerar livsfarligt nära.

 Poliskonstapeln klarade sig som tur är med endast med några mindre skador och mår i dag bra. Men chockad är han nog allt. Polisen i Florida gick ut med filmen, som filmades med den fast monterade kameran i polisbilen, för att upplysa bilister i Florida och USA om att när utryckningspersonal står i vägrenen ska man försöka placera sitt fordon en fil längre åt vänster för att skapa god marginal.

 Varför inte införa en lag som säger att poliser måste konfrontera stoppade bilister från passagerarsidan? Det skulle helt klart spara en och annan konstapels liv.

https://youtu.be/jTDfgY3wgFc?width=575&height=474