Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Blocket-annons: Volvo 245 GL 1993Blocket-annons: Volvo 245 GL 1993Blocket-annons: Volvo 245 GL 1993
Blocket-annons: Volvo 245 GL 1993

FILM: Världens snyggaste Blocket-annons

Det finns Blocket-annonser och det finns Blocket-annonser. Den du nu ska titta på tillhör helt klart det senare alternativet. Världens bästa Blocket-annons helt enkelt.

En Volvo 245 GL av årsmodell 1993 uthämtad 1992 är inget som höjer på ögonbrynen, åtminstone inte i Sverige. Så hur ska man då gå tillväga om man vill dra folks blickar till sin 245:a på Blocket?

Man gör så klart som Castor i Malmö som med hjälp av en kompis knåpat ihop vad vi utnämner till världens snyggaste Blocket-annons. En som blir svår att toppa om nu någon skulle komma på idén att ens försöka.

Castor, som inte bara är Blocket-annonsör utan också hjärnan bakom filmen, berättar för teknikensvarld.se att han inte längre har någon nytta av sin 245:a då barnvagnen är väck. I stället måste han göra plats för sin nyinköpta Volvo 140.

 Med den röda 245:an gav sig Castor och polaren ut till p-huset bredvid Malmö Arena. Med de rätta vinklarna på kameran fångades det bästa i omgivningen, nämligen Hyllie Vattentorn som många av oss som små kallade flygande tefatet (området är nämligen denna artikelförfattares gamla hoods).

Filmskapandet gick relativt snabbt, en timme på parkeringshustaket och en timme med GoPro-kamera monterad på bilen. Redigeringen gjorde Castor själv under gårdagen och ”speaken” stod en exilskåning i Stockholm för efter att ett – annorlunda – manus upprättats av Castor plus kompisassistans.

Resultatet blev excellent och Castors 21 år gamla Volvo-kombi borde gå åt som smör går åt i solsken, eller?

 – Det har kommit in några bud, men de flesta som hört av sig är tidningar, säger han till teknikensvarld.se.

Blir det några fler välgjorda filmer på Blocket i framtiden?

 – Haha, inga bilar i så fall. Kanske om en mikrovågsung eller en garderob, avslutar han.

Castor låter hälsa att priset kan vara prutbart. Ska du kanske slå till på en nybliven Blocket-klassiker?

https://youtu.be/-byVY24Nx6s?width=575&height=353