Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flyktbilen från Norrmalmstorgsdramat till salu

Nu har du chansen att köpa den Ford Mustang som Clark Olofsson och Jan Erik Olsson skulle använda som flyktbil vid Norrmalmstorgsdramat.

Torsdagen 23 augusti 1973 klev en maskerad beväpnad man in på Kreditbanken på Norrmalmstorg. Mannen som senare skulle visa sig vara Jan Erik Olsson tog fyra gisslan och begärde att Clark Olofsson skulle levereras till banken från fångvårdsanstalten i Norrköping.

De två begärde att få en snabb flyktbil, enligt Olssons bok ”Stockholmssyndromet” blev erbjudna en Volvo ”Men Clark ville ha något häftigare, en Ford eller BMW”. Polisen parkerade då en fulltankad blå Mustang utanför banken. Men Olofsson och Olsson fick aldrig användning för bilen då de greps innan.

Det är denna bil som nu säljs på Blocket av en man som kallar sig ”Clark” från Umeå. En bil som totalt haft nio ägare och som säljaren ägt sedan slutet av 1980-talet. Clark som egentligen heter Mats hade dock ingen aning om att bilen han då köpte hade denna historia. Något han blev varse om ett tag senare då en journalist, som även jobbat som polis under Norrmalmstorgsdramat, berättade historien för honom.

Något pris är inte bestämt, intressenter får helt enkelt lämna bud. Men en eventuell köpare får dock kavla upp ärmarna då det återstår en hel del jobb för att återställa bilen till originalskick. Mustangen har varit avställd sedan 1987 och innan dess har den blivit ombyggd till tävlingsbil för dragracing.

Så här såg Mustangen ut som ny, det är dock inte den aktuella bilen på bilden.Så här såg Mustangen ut som ny, det är dock inte den aktuella bilen på bilden.Så här såg Mustangen ut som ny, det är dock inte den aktuella bilen på bilden.
Så här såg Mustangen ut som ny, det är dock inte den aktuella bilen på bilden.