Ford Focus-förare fast för 703 km/h på 70-väg

Mer än halvvägs mot överljudsfart – det kan man inte tro om en Ford Focus. Kvinnan bakom ratten klockades av fartkameran för otroliga 703 km/h. Slå det, om du kan!

En kvinna som hade kört sin Ford Focus genom lilla byn Offagna strax söder om italienska Ancona fick ett brev innehållandes en fortkörningsbot. Hon hade tydligen kört för fort på en 70-väg och summan är avskräckande – 847 euro plus avgifter för post och administration. Totalt landade kalaset på 863,60 euro, det vill säga 8 981 kronor, plus tio prickar i körkortet.

Om beloppet fick henne att tappa andan är det ingenting mot vad den registrerade hastigheten måste ha gjort med kvinnan. Hon hade passerat fartkameran i 703 km/h – i en Ford Focus av okänt slag. Det borde vara omöjligt, och det är det – så klart – också.

Boten som kvinnan fick hemskickad. 847 euro, plus avgifter, för att ha överträtt hastighetsgränsen med 633 km/h får anses vara billigt. Foto: Facebook

Inte helt otippat visade det sig att fartkameran innehöll ett fel, samtidigt som man i Italien ifrågasätter hur den lokala polisen kunde låta en så pass felaktig hastighet passera utan någon form av kontroll.

Kvinnan vände sig till en person som sitter i regionens trafikutskott. Hans rekommendation till henne är att betala bötesbeloppet och därefter kräva kompensation, alltså samma tillvägagångssätt som vi ofta möts av här i Sverige.

Hur snabbt kvinnan körde vet man inte. Några 703 km/h är ju uteslutet. Hon kan dock stoltsera med att hon har slagit belgaren som för ett par år sedan registrerades för 696 km/h i en Opel Astra.