Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford Mustang finns nu som smidig elbil – för barn

Amerikanska muskelbilsikonen Ford Mustang gör nu en resa som få trodde vara möjlig. Mustang blir nämligen utsläppsfri, men så är nya modellversionen Smart Drive Ford Mustang också riktad till små barn.

Det är Ford och leksakstillverkaren Fisher-Price som har slagit sina påsar ihop och tagit fram en fullt körbar leksaksmodell av klassikern Mustang. Någon V8 under huven är det inte tal om, i stället har en liten elmotor tagit plats som tillåter en topphastig på 8 km/h vid körning framåt och 4 km/h bakåt. Precis som på riktiga bilar kan toppfarten begränsas elektroniskt, i detta fall i fem steg för att föräldrarna ska våga släppa ut barnen utan att bli nojiga över fortkörningar.

– Mustangen är en av våra bäst säljande sportbilar. Med denna barnanpassade variant ville vi verkligen få till känslan bakom ratten, så barnen nästan kan känna hur det är att köra en riktig Mustang, säger Gary Collins på Ford.

Smart Drive Ford Mustang, som leksakselbilen heter, är försedd med spännande teknik som merparten av dagens moderna, stora bilar har. Vad sägs om digital hastighetsmätare och en pekskärm som informerar om batteriets status och där diverse inställningar kan göras, bland annat justering av antispinnsystemet, hårddisk med tre låtar, uttag för MP3-spelare och en hel del annat?

Köregenskaperna ska enligt Ford vara på topp och upplevelsen likaså. Bilen ger ifrån sig motorljud som anpassar sig till barnets körstil. Två barn ska få plats i denna lilla Mustang som klarar vikter på upp till 59 kilo.

Bilen ingår i Fisher-Price Power Wheels-serie som även inkluderar bilar som Ford F-150, Porsche 911 samt motorcyklar. Mustangen finns i blått och rosa och kostar 360 dollar

, motsvarande 3 350 kronor.

https://youtu.be/awUfzUDXCP4