Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091028-ford-sema
091028-ford-sema
091028-ford-sema
091028-ford-sema

Ford visar nytt Mustang-stall på SEMA

Den som råkar vara i Las Vegas nästa vecka kommer att stöta på en hel hord Mustanger i olika former och färger. Ford är en av de största utställarna på årets SEMA och en mängd stylingfirmor har kallats in för att visa Fords bilar från sina bästa sidor. Här är en förhandstitt på den brokiga skaran.

Ford Motor Company skickar en hel drös bilar till årets SEMA Show i Las Vegas som går av stapeln 3-6 november. SEMA samlar tusentals företag som sysslar med eftermarknadsprodukter och det är ingen liten nischbransch. Enligt SEMA-arrangörerna omsatte eftermarknadsprodukterna hela 31,8 miljarder dollar, motsvarande 220 miljarder kronor förra året. För biltillverkarna, inte minst de amerikanska, är SEMA ett tillfälle att visa hur tuffa deras nya bilar kan bli.

Inför årets SEMA har Ford därför gett en mängd olika amerikanska stylingfirmor i uppdrag att tolka deras bilar. Som vanligt är det Mustang som dominerar utbudet men det finns även udda fåglar såsom Ford Transit Connect by Azentek and Grant Products och Ford Fusion Hybrid by M&J Enterprises. Den förra är en Transit Connect som har förvandlats till en minihusbil med minikök och självklart även ett DVD-system avsett för filmvisning. Den senare är en Fusion Hybrid som har gjorts ännu lite mer miljövänlig. Ett nytt kjolpaket minskar luftmotståndet, värmereflekterande lack gör att luftkonditioneringen skonas och det talas även om ett system som gör det tydligare för föraren hur man kör snålast möjligt.

Bläddra i bildspelet nedan för att se resten av de specialbyggda Fordarna.

Läs mer