Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford visar tre Mustanger inför SEMA

Ford är i valet och kvalet mellan vilken av tre Mustanger som man kommer ställa upp med på SEMA-mässan för eftermarknadsprylar. Vilken är din favorit?

Bilarna ingår i ett samarbete mellan Ford och SEMA där årets Ford på SEMA-mässan ska designas och byggas helt av kvinnor, på initiativ av SEMA Businesswomen’s Network. Projektet går ut på att lyfta fram kvinnor i bilindustrin och peppa fler kvinnor att söka sig till branschen.

 De tre koncepten är High Gear, Chromatic och Fast Metal. High Gear är designad av Jennifer Seely och skiljer sig från de andra två Mustang-koncepten genom att ha en lite lyxigare framtoning och ska enligt Ford vara inspirerad av ”smycken, välsydda kläder och arkitektur”.

 Chromatic har också ritats av Jennifer Seely och har enligt Ford en futuristisk design som tydligen drar på popkulturella fenomen som gatukonst. En snabb jämförelse med gatukonstnären Banksys alster säger annat, men Ford menar att gatukonsten består i de illturkosa fälgarna och ett friare tänk kring vilka färger man kan använda.

 Fast Metal heter den sista bilen i trion och har ritats av Theresa Contreras och är den av bilarna som drar mest på sitt amerikanska muskelbilsarv. Bilen har lackats i flera nyanser av brunt och får lite större fälgar än de andra två.

 En omröstning ska ta fram vilken av bilarna som ska byggas. Bilen kommer sedan säljas på eBay och pengarna ska gå till stipendier till nästa generations bilbyggare.