Förlorad Ferrari klubbad för rekordsumma

En Ferrari 250 GT SWB California Spyder som länge stod bortglömd på en bondgård klubbades nyligen för rekordsumma på auktion.

En mycket ovanlig Ferrari 250 GT SWB California Spyder hittades förra året på en bondgård i Frankrike. Bilen var dock inte ensam då det på gården fanns ytterligare ett hundratal bilar, däribland Maserati A6G Gran Sport och Bugatti 57 Ventoux. Bilarna tillhörde Roger Baillon, en fransk entreprenör inom transportbranschen, och samlingen hittades av hans barnbarn efter hans bortgång.

Ett minst sagt osannolikt så kallat ladugårdsfynd. Av de cirka 100 bilarna, som i varierande skick hittades på gården, klubbades 60 av dem nyligen hos auktionshuset Artcurial Retromobile i Paris. Totalt drog auktionen in 238 miljoner kronor till Baillons barnbarn, varav 154 miljoner kronor är köpesumman för den mycket unika Ferrari som det endast tillverkats 37 exemplar av. Hela 41 miljoner kronor mer än den uppskattade försäljningssumman. Ett världsrekord för denna modell.

Ytterligare en bil som slog världsrekord under auktionen var den Maserati A6G 2000 Gran Sport som hittades på samma gård, den såldes för 18,9 miljoner kronor.

Med andra ord en ganska lyckad auktionshelg för familjen Baillon.

Filmen nedan är från i december när fyndet gjordes.

https://youtu.be/lxA5kqDwmzQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!