Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första titten på Codemasters F1 2018

Snart är det dags för ännu en utgåva av Codemasters populära Formel 1-spel. F1 2018 släpps i augusti, men redan nu får vi se spelläget för första gången.

Det börjar närma sig den tiden på året då många av de stora sportspelen till spelkonsoler och datorer kommer i nya och uppdaterade versioner. Ett av alla dessa spel är Codemasters Formel 1-spel som i år logiskt nog heter F1 2018. Den 24 augusti släpps det, tre månader kvar med andra ord.

I och med att det i helgens vankas Grand Prix i Monaco

 har Codemasters lägligt nog släppt en första film som visar oss spelläget i nya utgåvan. Och som vägledare i filmen har Codemasters valt Sauber-föraren Charles Leclerc. Varför inte Leclercs stallkamrat Marcus Ericsson, undrar du kanske?Grejen är den att Charles Leclerc är född och uppväxt i Monaco. Där har vi den naturliga kopplingen.

https://youtu.be/bk1FntYSFqM

Årets spel, som kommer till Playstation 4, Xbox One och Windows, sägs vara förbättrat på flera punkter för att göra upplevelsen mer realistisk. Codemasters har jobbat hårt för att förbättra ljuset, himlen, molnen och andra atmosfäriska detaljer.Utöver det grafiska har man också förhöjt körupplevelsen på flera sätt, bland annat genom att introducerade ERS-systemet som kan styras av spelaren.”Införandet av ERS kommer inte bara ge spelaren en ännu mer autentisk Formel 1-upplevelse, utan också skapa ännu fler varierade och spännande race”, skriver Codemasters.Andra nyheter i spelet är så klart halo och givetvis årets nya F1-banor Hockenheimring och Circuit Paul Ricard samt ett större karriärläge än tidigare.Precis som tidigare kommer det att finnas ett gäng klassiska Formel 1-bilar från förr i tiden.