Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fulparkera inte på handikapplats i Brasilien

Vissa bilförare respekterar inte handikapplatser, utan ser de som sina egna personliga parkeringar, trots avsaknad av tillstånd. Det ska man inte göra, särskilt inte om man bor i Brasilien. Då kan man få, som denne man, sin bil täckt med post-it-lappar.

https://youtu.be/HmpsJej64f8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi vet inte exakt bakgrunden till denna film, som spridits på Internet de senaste dagarna, men klart står att en person i den brasilianska staden Maringá hade parkerat på en plats avsedd för handikappade. Detta uppskattades inte av omgivningen, och vi gissar att det är någon form av lokal aktivistgrupp som ligger bakom det lite oortodoxa sättet att föra fram budskapet. 

Med hjälp av en stor mängd blå och vita post-it-lappar har nämligen mannens bil täckts med symbolen som förtydligar vilken parkeringsplats han tagit. Vi kan se i det korta videoklippet hur han uppenbart irriterad försöker rensa de mest vitala delarna av sitt fordon från påklistrade post-it. Men kanske ska han ändå vara glad, det kunde ju ha gått ännu värre – han kunde ju ha fått en bot av en riktig ”lapplisa”, eller (om reglerna var hårda) blivit av med ”lappen”?