Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW 6-serie Bullshark
BMW 6-serie Bullshark
BMW 6-serie Bullshark
BMW 6-serie Bullshark

Gamla BMW 6-serie blir tjurhaj med tangorabatt

Bulgariska stylingfirman Vilner har varit i farten igen, denna gång är det BMW 6-serie Coupé som har hamnat under skalpellen. Resultatet är Bullshark där njurarna har bytt skepnad till mustasch.

Trött på hur din gamla BMW 6-serie generation ett ser ut och trött på att den är lite slö? Du suktar efter nya generationen men plånboken eller något annat sätter stopp? Ingen panik! Du kan alltid lämna in din bil till bulgariska Vilner, de förvandlar den till oigenkännlighet.

Vilner har för vana att visa upp överdådiga versioner av diverse finare bilmodeller. Denna gång är inget undantag, men vad som är aningen märkligt och som konstigt nog samlat stor publik (se bilderna nedan) är att de satt tänderna i BMW 6-serie Coupé generation ett. Och inte rör det sig om de sista årsmodellerna utan om de första från 2004 och 2005.

 De plockat bort en hel del utseendetypiska detaljer från E63:an (internkoden för första 6-serien) och skapat något som i fronten ser ut som en tangorabatt à la Errol Flynn (stor skådespelare under 1930-, 40- och 50-talen, har spelat bland annat Robin Hood). BMW-njurarna är alltså väck.

 Sin vana trogen har Vilner även pulat med interiören för att få den lite mer bulgariskt ombonad.

Att vi kan härleda bilen till 2004 eller 2005 beror på maskineriet. Under huven sitter en V8 på 4,4 liter som normalt ger 333 hästkrafter. Alltså den motor som satt i modellversionen 645Ci. 2006 avlöstes den av 650i som ökade cylindervolymen till 4,8 liter och effekten till 367 hästkrafter.

 Men Vilners bil är inte standard under huven. Tyska trimfirman AC Schnitzer har haft ett finger med i spelet och med hjälp av mappning och nytt sportavgassystem plockas det ut 370 hästkrafter. Det ökar toppfarten från 250 till 278 km/h och 0-100-sprinten går på 5,4 sekunder i stället för 5,6.

Anledningen till att de döpte bilen till Bullshark är oklar. Speciellt lik en tjurhaj är den ju inte.

Vad sätter du för betyg på denna bil?