Gammal hemmatrimmad Golf Mk2 spöar allt på Nürburgring

Vem har sagt att man måste köpa en dyr sportbil för att vara snabb runt Nordslingan? Det räcker med en gammal risig ”Golf-tvåa” som man lättat och trimmat för att äta supersportbilar till frukost.

https://youtu.be/c04bw4FZDWE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I förra veckan fick vi span på en film från Nürburgring i somras. I den fick vi följa med ombord på en kompressormatad Ariel Atom på ett varv runt Nürburgrings nordslinga. Snabbt gick det, men vi fastnade för något helt annat i filmen, nämligen en gammal risig Golf av generation två som gick som skållad råtta. Den passerade bil efter bil, oavsett märke och modell.

Nu har vi upptäckt att det tydligen finns film från inifrån Golfen också. Flera stycken faktiskt, men vi nöjer oss med den som visar varvet när den kör efter, tappar bort, kommer ifatt och passerar Atomen. Golf-ägaren blev tydligen ombedd av Atom-föraren att köra bakom för att få en annan kameravinkel.

En Ariel Atom-förare ber normalt inte en förare av en Volkswagen Golf Mk2 om en sådan uppgift, om det inte vore för att just detta exemplar är ett hiskeligt snabbt hemmabygge från Storbritannien.

Den ser inte mycket ut för världen men under huven finns drygt 300 hästkrafter. Lägg på att bilen dessutom är lättad och väger strax under ett ton, inklusive allt. Golf Mk2 väger normalt däromkring, eller strax under, men då är det torrvikten det pratas om.

Notera diffusorn baktill på bilden nedan. Som en riktig supersportbil.