Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gammal risig Nissan Maxima topprenoverad till lyxbil

Nissans marknadsavdelning måste vara en av bilvärldens mest briljanta. De lyckas nå fram på så många olika fronter, ofta med humor som främsta ingrediens, och folk bara smälter av välbehag. Nu har de än en gång lyckats.

https://youtu.be/Fr6FklMc6B0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Kommer du ihåg filmen vi visade dig strax innan jul förra året? En person gjorde en annorlunda annons för sin gamla Nissan Maxima från 1996 som var i rätt taskigt skick. Tillsammans med annonsen på amerikanska Craigslist hade säljaren knåpat ihop en riktigt proffsig film om bilen, modellen och dess historia som inte lät vänta på sig för att spridas över världen.

Nissan såg genast möjligheterna. De hostade upp 1 400 dollar (cirka 10 000 kronor) och köpte den gamla Maximan. Nu har Nissan, efter nästan ett år, topprenoverat bilen till sin forna glans.

– Annonsen på Craigslist var riktigt rolig och otroligt bra gjord, så vi hoppade på chansen att plocka upp och ha lite roligt med den, säger Erich Marx som är chef för interaktiv marknadsföring och sociala medier hos Nissan.

Och vi måste lyfta på hatten för Nissans marknadsföringsavdelning, för det är inte första gången de lyckas med något som får bilfantaster runt om i världen på fall. För bara några dagar sedan spann de vidare på Kim Kardashians omtalade rumpa

 och tidigare har de gjort diverse andra uppmärksammade grejer.I filmen ovan ser du hur annonsen från förra året ser ut. I filmen nedan ser vi den film som Nissan har producerat nu när denna Nissan Maxima GLE från 1996 återigen är en stolt japansk lyxbil från förr, men som ny. Och med härliga utrustningsdetaljer som ”inbyggd navigation” och ”mediaentertainment-center” av gammal hederlig sort.

https://youtu.be/0YN_gTu0brk

Gilla på Facebook för fler videoklipp!