Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gemballa GT Spider – när McLaren MP4-12C är för tråkig

Världens kanske mest känna Porsche-trimmare Gemballa har lämnat sitt skrå och gett sig på McLaren MP4-12C. Gemballa gör sitt bästa för att förändra utseendet, men det mekaniska vågar de inte börja skruva i.

En väldig massa kolfiberpaneler och ny inredning är vad som förvandlar en alldaglig McLaren MP4-12C till en lite mer exotisk Gemballa GT Spider. Den välkända styling- och trimfirman Gemballa hamnade i världens rampljus för två år sedan då grundaren och företagets vd Uwe Gemballa hittades mördad i Sydafrika men verksamheten har rullat på. Gemballa är mest känt för sina specialversioner av Porsches olika modeller men då och då höjer man blicken och sätter sågen i olika sportbilar.

 Det senaste projektet kallas Gemballa GT Spider och utgår som synes från McLaren MP4-12C Spider. Kanske resonerar tyskarna, förståeligt nog, att drivlinan i MP4-12C är bra som den är och att den inte behöver någon finslipning. V8-motorn med dubbelturbo lämnas nämligen helt orörd och Gemballa lägger mer energi på att förändra utseendet.

 Om du har en McLaren MP4-12C Spider så kan du lämna in den och 19 980 euro, motsvarande 170 000 kronor, och få tillbaka bilen som en GT Spider. Den har då en ny frontspoiler med två stora luftintag, nya sidokjolar och en kraftigt omstöpt bakdel. Interiören kan förändras efter tycke och smak med olika färger och material. För 70 000 kronor extra får du de ultralätta GForged-one-fälgarna som är 20 tum stora fram och 21 tum bak.